четвер, 26 жовтня 2023 р.

ЩО ВИ МОЖЕТЕ ЗРОБИТИ, ЩОБ ДОПОМОГТИ СВОЇЙ ДИТИНІ?

❗️Безпека  ❗️


👉Якщо ви живете у небезпечному місці, намагайтеся тримати свою сім’ю разом.


👉Намагайтеся не розлучатися зі своїми дітьми на тривалий

період часу.


👉Переконайтеся, що ваші діти знають своє ім’я, де ви перебуваєте і як отримати допомогу, якщо вони

розлучаться з вами.   


👉Якщо ви готуєтеся піти за їжею чи іншими речами для вашої родини,

завжди тримайте своїх дітей поруч або залиште їх вдома на піклування відповідального родича чи дорослого, якому ви довіряєте.


👉Якщо ваша дитина іде гратися, переконайтеся що вона знає, що повинна повідомити вам, куди вона йде, з ким і коли повернеться.


👉Якщо ваші діти кудись їдуть з вами, сплануйте заздалегідь, де ви зможете зустрітися, якщо ви розлучитеся. Переконайтесь, що це місце, яке дитина буде знати і де почуватиметься комфортно.


👉Якщо ви живете у місці з підвищиним рівнем ризику, деякі сім’ї кажуть, що може бути корисно мати особливе слово або фразу, яку дитина зможе розпізнати, і яка означатиме, що в цей конкретний момент дуже важливо негайно вас слухатися. Це може зменшити ризик у небезпечній ситуації, наприклад, якщо ваша дитина розуміє, що вона повинна мовчати, коли ви використовуєте це спеціальне слово. Це може бути будь-яке кодове слово, на яке ви погодилися. Важливо те, що коли дитина почує це слово, вона намагатиметься зробити саме те, що ви від неї хочете. Спробуйте використовувати це слово і хваліть дитину, коли вона робить те, що ви від неї вимагаєте. Ви можете практикувати це в ігровій формі, щоб ця поведінка стала автоматичною, але переконайтеся, що ваша дитина знає, що коли ви використовуєте цю фразу в будь-який інший час — це вже не гра, а реальна ситуація.  


(Джерело: Турбота про дітей під

час конфліктів та вимушеної міграції)

Немає коментарів:

Дописати коментар