четвер, 26 жовтня 2023 р.

 ❗️ЩО ВИ МОЖЕТЕ ЗРОБИТИ, ЩОБ ДОПОМОГТИ СВОЇЙ ДИТИНІ?


✅Проводити час разом і спілкуватися (Частина 1)


👉Можливо, буде важко знайти час, але якщо ви зможете приділяти дитині увагу хоча б лише кілька хвилин, це допоможе їй відчувати себе більш впевненою та менш тривожною. Можливо, ви можете провести деякий час, гуляючи разом або обіймаючись та спілкуючись. Це вплине на те, як почуваєтеся ви та ваша дитина. Якщо ви можете, приділіть окремий час кожній вашій дитині.


👉Ιноді, коли здається, що ніхто не слухає дитину, дитина все сильніше намагається привернути увагу, поки хтось не почне її слухати. Наприклад, це може означати, що вони розмовляють голосніше і, можливо, кричать, щоб привернути увагу свого вихователя. Дитина розуміє, що, створюючи все більше і більше шуму, вона в зрештою отримує бажану увагу. Звертаючи увагу на те, що діти хочуть показати або сказати вам, як тільки це є можливим, ви допоможете їм відчути себе більш впевними у собі та дати зрозуміти, що ви хочете їх вислухати, як тільки буде нагода.

❗️ЩО ВИ МОЖЕТЕ ЗРОБИТИ, ЩОБ ДОПОМОГТИ СВОЇЙ ДИТИНІ?


✅Проводити час разом і спілкуватися (Частина 2)


👉Якщо дитина хоче вашої уваги, але ви не можете приділити її відразу, переконайтеся, що дитина знає та розуміє, що ви вислухаєте її, як тільки ви зможете. Це також допоможе їй навчитися витримці. Подивіться, чи зможете ви пояснити, що ви не можете слухати її одразу ж, та сказати, коли ви зможете приділити їй свою увагу. Це підвищить ймовірність того, що дитина буде говорити з вами завжди, коли це їй буде потрібно.


👉Ιноді, коли здається, що ніхто не слухає, коли дитина хоче щось сказати, вона може просто здатися і не намагатися так багато спілкуватися. Важливо, щоб діти знали, що їх хтось вислухає. Спробуйте знайти час, щоб вислухати та зрозуміти їх. Запитайте, як вони ставляться до свого досвіду і які переживання є найбільш стресовими і до яких їм найбільш важко пристосуватися. Краще за вас ніхто не знає вашу дитину і ви можете здогадатися, як заохотити її поговорити з вами, коли вона переживає дуже важкі часи. Для дитини дуже важливо переконатися, що ви хочете її вислухати.

Немає коментарів:

Дописати коментар